10 antwoorden

rainbow

Wie mag er naar het kinderdagverblijf komen?

Ons kinderdagverblijf staat open voor kindjes vanaf 2,5 maand tot de kleuterleeftijd van 3 jaar. Ook kindjes met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom bij ons.

Wie zorgt er voor mijn kindje in het kinderdagverblijf?

Uw kindje wordt opgevangen door een team van toegewijd en deskundig personeel: een pedagoge, een verpleegster, een diëtiste  en de kindbegeleiders. Samen met de directie vormen zij een gemotiveerde ploeg die instaat voor een aangename en optimale opvang van uw kindje.

Wat doet mijn kindje in het kinderdagverblijf?

Naast de gewone verzorging en de nodige rust zijn onze kindbegeleiders voortdurend bezig met uw kindje: spelen, vertellen, liedjes zingen, wandelingen maken, … Daarnaast is er tijd voor vrij spel waarbij de kinderen worden aangemoedigd om zelfstandig het ruime speelgoedaanbod te verkennen en te leren omgaan met andere kinderen. Het kinderdagverblijf beschikt over ruime en aangepaste lokalen en bij mooi weer kunnen de kinderen buiten spelen of een wandeling maken.

Omdat de eerste levensjaren zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid en het gedrag van uw kindje, willen wij hem/haar hierbij graag begeleiden en aanmoedigen.

Uw kindje gaat bij ons de evolutie meemaken van baby naar peuter en dus de eerste pasjes zetten, leren zelfstandig eten, spreken, zindelijk worden en omgaan met andere kinderen.

Wij willen dat ze zich bij ons veilig voelen en zich kunnen uitleven en ontwikkelen, goede gewoontes aanleren, maar vooral gelukkig zijn.

Hoe is de groepsindeling in het kinderdagverblijf?

De kinderen worden ingedeeld in 2 verschillende leeftijdscategorieën van 2,5 maand tot ongeveer 18 maanden en van 18 maanden tot 3 jaar. Ze verblijven in groepjes, geleid door vaste kindbegeleiders, in een familiale en geborgen sfeer. Op die manier leren de kindjes elkaar en de kindbegeleiders snel kennen en voelen ze zich snel thuis.

Hoe weet ik wat er met mijn kindje gebeurt?

Wij vinden het van het grootste belang om zeer nauw samen te werken met de ouders. U kan dagelijks terecht bij de kindbegeleiders om over uw kindje te praten, vragen te stellen over het verloop van de dag en zelf alle nuttige informatie doorgeven over uw kindje. Het ganse personeel staat altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook via het heen-en-weer boekje worden dagelijks alle belevenissen meegedeeld.

Welke vragen i.v.m. mijn kindje en zijn/haar opvoeding kan ik nog stellen?

De verpleegster en pedagoge helpen u graag met vragen omtrent voeding, verzorging, inentingen, kinderziekten, opvoeding, lichamelijke en psychische ontwikkeling van uw kindje.

Daarnaast staat de deur van de directie steeds voor u open voor vragen van welke aard ook. Je kan er terecht met familiale of sociale problemen die uiteraard met de nodige discretie en vertrouwelijkheid zullen behandeld worden.

Wat moet ik meebrengen?

Als ouder moet u enkel zorgen voor reservekledij van hemdjes, broekjes, sokjes en bovenkleding. Het is zeer belangrijk dat alle kleding getekend is met de naam van uw kindje.

Zolang uw kindje nog flesvoeding nodig heeft, dient U zelf het melkpoeder mee te brengen.

Wanneer is het kinderdagverblijf open?

Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u. Op aanvraag is er flexibele opvang van 6.30u tot 7u en van 18u tot 18.30u. Wij zijn gesloten op de wettelijke verlofdagen, 3 weken in juli (grotendeels samenvallend met het bouwverlof) en 2 weken in de kerstperiode.

Hoeveel kost de opvang in het kinderdagverblijf?

Elk kinderdagverblijf is verplicht aan de ouders een geldelijke bijdrage te vragen. De prijs wordt jaarlijks wettelijk vastgelegd op basis van het gezinsinkomen en de gezinslasten. Deze ouderbijdrage is dezelfde in alle kinderdagverblijven die erkend zijn door Kind & Gezin. Voor meer informatie over de prijs die voor u van toepassing is, dient u zich te registreren op de website van Kind & Gezin. Op deze manier bekomt u een unieke kindcode en de dagprijs die u moet betalen.

Daarnaast wordt er een toeslag gevraagd voor de pampers.

Hoe kan ik mijn kindje inschrijven?

Als u eraan denkt om uw kindje naar ons kinderdagverblijf te brengen, kan u best een afspraak maken voor een rondleiding. Uiteraard kan u ook telefonisch inschrijven of informatie bekomen. De nodige inschrijvingsdocumenten worden dan opgestuurd. Wacht niet te lang om in te schrijven, want wij werken met een wachtlijst omdat het aantal plaatsen beperkt is.

Coördinaten

Kinderdagverblijf Spijker
Gelmelstraat 58
2320 Hoogstraten
tel : 03/314.67.21
fax: 03/314.56.67
email : info@kinderdagverblijf-spijker.be
Erkenningsnummer Kind en Gezin : 01 13 014 01

Kinderdagverblijf De Gelmeltjes
Gelmelstraat 79-81
2320 Hoogstraten
tel : 03/314.12.36
Erkenningsnummer Kind en Gezin : 01 13 014 02

Openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 7 u. tot 18 u. Er wordt flexibele opvang georganiseerd van 6.30u. tot 7u. en van 18u. tot 18.30u. .